Geurfilterkasten horeca

Bij afzuiging van baklucht kan er stankoverlast ontstaan. Er komen vet en roet deeltjes in de luchtstroom terecht waardoor geuroverlast veroorzaakt kan worden voor de directe omgeving.  De horeca geurfilterkasten worden ontwikkeld in samenwerking met ons laboratorium in Duitsland. Er wordt nauwkeurig uitgezocht welke soort kool voor de beste reductie van geur kan zorgen. Elk molecuul is anders. een 100% ontgeuring is daarom ook nooit te realiseren. Om de kookgeurtjes en vetdeeltjes te filteren dienen dus de juiste filters te worden gebruikt. Ze geurfilterkasten ogtwel ontgeuringsinstallaties worden geplaatst in de afvoerpijp of als eindpunt en vormen onderdeel van een doelmatige ontgeuringsinstallatie. Aan een zijde van de geurfilterkast wordt de vervuilde lucht aangezogen en aan de andere kant wordt de gefilterde lucht uitgeblazen. Hiermee word overlast in de omgeving gereduceerd. Medtrading levert ook elektrostatische filters, Ozon ontgeuringsapparaten, vernevelingsapparaten op roet af te vangen  en UV lampen om een zo hoog mogelijke rendement te behalen qua filtering en reductie van vet, roet en geurtjes. 

Horeca geurfilterkasten met beste geurreductie

Medtrading is niet enkel dé specialist in engineering en ontwerp van luchtbehandelingskasten, maar is ook buitengewoon sterk in geurreductie en regeltechniek. Met 12 jaar ervaring in het ontwerpen en beteren van de geurprocessen kunnen we gerust zeggen dat we bij de marktleiders behoren.. Met een groot voorraad aan geurfilterkasten en overige geur reductie units kunnen we snel leveren en plaatsen.We kunnen tot 90% geurreductie behalen. Dit geldt niet voor alle geurmoleculen. Barbecue- en visgeurtjes zijn helaas heel lastig te reduceren. We kunnen met de huidige stand van  techniek wel een zeer hoog rendement behalen.

Selecteer de juiste geurfilterkast (ontgeuringsinstallatie)

Voor het selecteren van de juiste horeca geurfilterkast zijn de volgende punten uitermate van belang:

 • Gewenste afzuigcapaciteit
 • Vereiste drukverhoging (inter en extern)
 • Toepasbare van de geurfilterkast ( hou rekening mee met de beschikbare hoogte. In de breedte is veel mogelijk qua ontwerp, maar als u in de hoogte beperkt bent dan is dat wel belangrijk om mee te nemen tijdens de selectie.
 • Geluidseisen (vraag tijdens de vergunningaanvraag hoeveel geluid gemaakt mag worden aan de gevel) Met dempers kunnen wij namelijk geluid reduceren. wij berekenen dan precies voor u uit hoeveel geluid er zal zijn. Wij kunnen zelf tot 60 Db reduceren, 

( hou rekening met de gestelde eisen in het activiteitenbesluit. De geluidmetingen en weergave van de meeste horeca geurfilterkasten zijn volgens DIN 45635, deel 38 uitgevoerd. De metingen vinden plaats in een genormeerde geluidsarme kamer waarbij geluid gemeten wordt door vierkant vormige meetvlakken met een aantal meetpunten)

We beschikken over de laatste ontwikkeling op gebied van horeca elektromotor technologie, geurreductie en filtertechniek. Specials kunnen wij snel en flexibel produceren. Meestal binnen 1 week.

Mogelijkheden voor een geurfilterkast

 • Wij kunnen de horeca geurfilterkast voor u in bedrijf stellen
 • Wij bieden u de mogelijkheid om de horeca geurfilterkast door ons te laten onderhouden
 • Wij berekenen graag voor u de juiste geurfilterkast uit voor uw specifieke toepassing.
 • Is de kostprijs van de geurfilterkast te hoog. Bel en overleg met ons, wij bieden u graag een alternatieve oplossing, denk aan een stijgkanaal, UW ontgeuring en Ozon ontgeuring.
 • Veroorzaakt de ventilator/ afzuigmotor veel geluidoverlast? Wij lossen dit probleem graag voor u op. Wij leveren externe- en ingebouwde dempers op maat.uw vraagt en wij produceren.
 • Wij kunnen ook uw bestaande geurfilterkast onderhouden en of aanpassen
 • We bieden filterbewaking aan zodat u t.a.t. op tijd de filters kan vervangen.

Aandachtspunten bij aanschaf van een geurfilterkast horeca

 • Niet alle geurfilterkasten zijn geschikt voor keukenafzuiging. Hoe compacter een kast is des te slechter de resultaten zullen zijn. Hoe meer filters in een horeca geurfilterkast zitten des te langer de geurkast wordt en dus beter filtert.
 • De filters in de afzuigkap zijn belangrijk. zorg dat deze van goede kwaliteit zijn. Goede filters in de afzuigkap vangen circa 40% vet af. dit bespaart in energie en vervangingskosten. 
 • Niet alle horeca geurfilterkasten staan op de website. Neemt u gerust contact met ons op. Wij adviseren u graag. Koop a.u.b. nooit online een geurfilterkast zonder dat er specifiek naar uw keuken is gekeken. Elke toepassing is anders wat inhoudt dat elke geurmolecuul een aparte behandeling/ filtering nodig heeft om geur te reduceren. Veel klanten van Medtrading die in het verleden online een geurfilterkast aankoop hadden gedaan zijn van een koude kermis thuisgekomen. Als een beginnende ondernemer wilt u uiteraard een zo goed mogelijk product kopen en zo min mogelijk gezeur van de handhaving hebben. Investeer dus goed in de afzuiging en voorkom een dat u later problemen krijgt.
 • Vraag t.a.t. naar de certificaten, berekeningen, garantie en onderhoud!!! Iedereen noemt zich een specialist op internet, maar laat ze dat ook bewijzen. 

Waarom een geurfilterkast kopen van Medtrading?

 • Bij storingen kunnen wij u meestal binnen een paar uur helpen. Dit bespaart u veel tijd, geld en ergernis
 • Veel ervaring en expertise in huis
 • Bijna alle geurfilterkasten en filters liggen op voorraad. Dit bespaart u tijd en geld.
 • Wij beschikken over een landelijke dekking qua installatiemonteurs
 • Wij kunnen geluidsrapporten opstellen
 • Wij leveren kwaliteit afzuigmotoren
 • Goede service en gratis ventilatieberekening
 • Veel kennis in huis , met meer dan 30.000 klanten en meer dan 5000 installaties behoren wij tot de marktleiders binnen deze branche.