Geurfilterkast voor Aziatische keuken

In de Aziatische keukens wordt veel gekookt op wokbranders. Een wokbrander is een krachtige vuurbron waarbij voornamelijk wordt gefrituurd, gestoomd, gestoofd en geroerbakt. Voor het laatste wordt een wokbrander veel gebruikt en hierbij heb je een hete vuurbron en vloeibare vet voor nodig om te kunnen roerbakken. Er komt veel vet en warmte in de afvoer terecht. Het is heel belangrijk om de juiste voorfilters, de juiste vetvangfilters en de juiste ontgeuringsfilters te gebruiken. Wij hebben ondertussen jarenlange ervaring in het ontwikkelen en constant verbetering van dit soort installaties.

Hou rekening mee met de volgende zaken als u een Aziatische keuken inricht:

- De grootte van de afzuigkap speelt een belangrijke rol. De kap dient op een bepaalde hoogte te hangen en oversized te zijn. Niet enkel de grootte is belangrijk, maar ik de opvang van de kap is belangrijk. 

- Indien een Inductie afzuigkap wordt gebruikt, hou rekening mee met de maximale luchttoevoer door de inductie en maak gebruik van luchtcompensatie in de buurt van de bron. 

- Zorg dat er speciale filters in de afzuigkap komen om het vet bij de bron goed te filteren alvorens deze in de afvoerpijp terecht komt.

- De geurfilterkast dient uitgerust te zijn van Eurovent Filters medium type MD 1.5 en de contacttijd dient 0.01 seconden te zijn in de koolstoffilters

- Hou rekening mee met een interne druk van minimaal 600Pa

- Bereken ook de externe druk goed zodat de afzuiging goed blijft functioneren naarmate de filters verzadigd raken.

- Zorg voor een onderdruk van 10 tot 20%

- Voorkom tochtproblemen door de keuken en de luchtbehandeling in de bijeenkomstruimte goed op elkaar af te stemmen 

Bent u geïnteresseerd in een oriënterend gesprek voor een oplossing op maat? Of wilt u vrijblijvend informatie? Neem dan graag contact met onze adviseurs op via het onderstaand formulier of bel naar 0031-(0)418561153