Ventilatiesysteem fitnessruimte

Het beste klimaatventilatiesysteem voor sportaccommodaties koop je bij Medtrading. Met meer dan 15 jaar ervaring in luchtbehandeling kan Medtrading u goed adviseren op dit gebied. In sportscholen is de kans aanwezig dat mensen elkaar kunnen besmetten door direct contact of door het hijgen, hoesten en niezen. De aerosolen kunnen via de lucht verspreid worden en op andere mensen besmetten. In een sportschool verplaatsen mensen zich vaak over de hele ruimte en gebruiken meerder toestellen. Hierdoor kan bijvoorbeeld een persoon die besmet is met Corona heel snel vele anderen met de virus besmetten. De richtlijn van 1,5 meter afstand van elkaar houden is dan zeker aan te bevelen, maar niet genoeg om de kans op besmetting voldoende te reduceren. Het is duidelijk gebleken dat kleine druppels (van 5 micrometer en kleiner) een bijdrage leveren aan de verspreiding van Covid-19. Deze kleinere druppeltjes gaan zweven en kunnen meters ver komen.

Advies ruimteventilatie

Medtrading adviseert de ruimte volledig te ioniseren zodat de druppels en overige deeltjes in de  lucht worden geladen en op de grond neervallen. Hiermee reduceert het systeem de kans op een besmetting aanzienlijk terug naar nihil. De deeltjes slaan direct neer nadat deze uit de mond komen ipv dat deze blijven zweven en andere kunnen besmetten. Deze ionisatie is geschikt voor 40m2.

Voorbeeld: als u een ruimte heeft van 25x20m dan heeft u 12 Ionisatie units nodig. 

Clean Ceiling 75 NL LR 4
PDF – 3,8 MB 333 downloads

Modulaire ionisatie-tubes

Type Clean Ceiling 75 bedraagt €649,-

UV(C) luchtreiniger voor Fitnessruimtes

Deze unit elimineert alle bacteriën en virussen welke door deze unit worden aangezogen. De verspreiding van een virus wordt hiermee gereduceerd /tegen gehouden met onzichtbaar licht.  Dit licht, dat niet zichtbaar is voor het menselijk oog, doodt organismen door de moleculaire verbindingen van organische moleculen zoals DNA ernstig te beschadigen. Uv C wordt daarom gebruikt om bijvoorbeeld chirurgisch gereedschap te desinfecteren. Volgens onderzoek doodt het zogenoemde verre ultraviolet C-licht (uv C) virussen in de luchtstroom. Het licht is niet schadelijk voor mensen omdat het een gesloten systeem is en kan dus in openbare ruimtes zoals fitnessruimtes gebruikt worden. 

Voorbeeld: als u een ruimte heeft van 25x20m dan heeft u 2 UV(S) units nodig of een combinatie met ionisatie.

UVC luchtreiniger vrijstaand/mobiel

Type Clean Air 75 bedraagt €2350,-

Of te huur voor €9,00 per dag