Ionisatie en gezondheid

Ionisatie (negatieve ionen)

Wat zijn Ionen?

Ionen zijn elektrisch geladen moleculen. Dit is in de natuur een gewoon natuurlijk proces. Het zijn eigenlijk onzichtbare deeltjes die in de lucht zweven dichtbij bv een waterval loopt of tijdens/net na een onweersbui, heb je meestal een fris gevoel. Dit gevoel is en wordt gecreëerd omdat er op deze locaties normaal gesproken heel veel negatief geladen ionen door de lucht zweven.


Negatief geladen ionen komen in de natuur dus vaker voor, maar in binnen ruimtes, zoals een kamer of een kantoor veel minder. Negatief geladen ionen houden het zuurstofgehalte in de lucht op peil. Het aantal negatief geladen ionen verminderen luchtverontreiniging zoals schimmels, pollen, fijnstof, virussen, bacteriën en uitlaatgassen. Door de verslechterde luchtkwaliteit kun je last krijgen van hoofdpijn en vermoeidheid en ionisatie helpt bijdrage aan een beter woon- en werkklimaat

Wat zijn de voordelen van meer negatieve Ionen in de ruimte?

  • Schoner omgevingslucht en dus gezonder voor mens en dier

  • Minder last van allergieën doordat er minder allergenen en stof in de lucht hangen

  • Aanzienlijk minder kans op besmetting door bacteriën en virussen
  • Er zijn studies die aantonen dat de algemene gezondheid van een groep werknemers die werkte in een ruimte met meer negatief geladen ionen significant beter was.

Ionisatie producten voor kantoor, wachtruimte en overige bijeenkomstruimtes

De luchtreinigingsstechniek die wij toepassen in onze ventilatiesystemen is een krachtige, effectief en duurzame luchtfiltratie techniek. De Medtrading luchtreinigers filteren gevaarlijke en verontreinigende stoffen zoals ultrafijnstof (PM0.1, submircon- en nano-deeltjes) uit de lucht en desinfecteren organische deeltjes zoals bacteriën en virussen door ionisatie.

Ionen En Gezondheid
PDF – 264,5 KB 358 downloads