Rosenberg horeca ventilatoren 

AFzuigmotor Rosenberg DRAE, DRAD, DHAD

Wij leveren diverse soorten Rosenberg ventilatoren: alle type ventilatoren zoals de DRAE DHAE DRAD en DHAD. Met voorovergebogenschoepen en achterovergebogenschoepen. Ingebouwd in een box of los geleverd.

Kenmerken

• De elektromotoren zijn genormeerde series volgens R20 en aansluitflens volgens DIN 24 155
• De Rosenberg ventilator is voorzien van een transformator en elektronisch 100% in stappen- of stappenloos regelbaar
• Het slakkenhuis is een compact en ruimtebesparend
• De Rosenberg ventilator is eenvoudige te installeren in vele uitblaasposities
• Lage aanloopstroom
• Standaard uitgerust met een thermische motorbeveiliging 

Waarom een Rosenberg Ventilator?

Medtrading levert en monteert Rosenberg Horeca ventilatoren van hoge kwaliteit. De Rosenberg ventilatoren van Medtrading worden zorgvuldig geselecteerd. Alle elektromotoren van Rosenberg zijn regelbaar door middel van een trafo 5 standen regelaar en frequentieregelaar. De EC varianten zijn regelbaar door middel van een potmeter. De ventilatoren zijn geschikt voor continugebruik en vervuilingsbestendig. De Rosenberg ventiltoren zijn zeer geschikt voor diverse ventilatiedoeleinden zoals luchttoevoer en luchtafvoer van restaurants, cateringbedrijven en ruimtes die geventileerd dienen te worden. Ga voor een actueel overzicht en prijzen van Rosenberg afzuigmotoren naar onze webshop. Wij leveren de meeste Rosenberg afzuigmotoren uit voorraad. 

Rosenberg afzuiginstallatie monteren

Houd bij het installeren van een Rosenberg afzuiginstallatie rekening met de volgende factoren:

  • Zorg dat de weerstand laag blijft.
  • Blijf onder een luchtsnelheid van 8 m/sec.
  • Vermijdt teveel bochten en rechthoekig kanaal
  • Zorg dat de afvoerbuis luchtdicht zijn (rubberinleg)
  • Kit de afvoerbuizen
  • Gebruik een afvoerkap met een lage weerstand

Grote assortiment aan Rosenberg ventilatoren (ERP ready) uit voorraad leverbaar

De Rosenberg afzuigmotoren zijn van hoogwaardige kwaliteit en worden af fabriek streng getest. Zo voldoen de ventilatoren aan alle ERP wettelijke normeringen en eisen. 

Prijs kwaliteitverhouding is bij Medtrading top geregeld. Ondanks de hoge kwaliteit afzuigmotoren, kunnen wij u deze ventilatoren/ afzuigmotoren tegen een zeer scherpe prijs leveren. Wij kopen nu eenmaal groot in waardoor u geniet van onze inkoopvoordeel. Wij bieden u een groot assortiment aan ventilatoren en luchtbehandelingskasten aan.

Welk vermogen het best geschikt is voor uw situatie hangt af van verschillende factoren. Wij berekenen en adviseren u hier graag hierbij.

Ga voor een actueel overzicht en prijzen van Rosenberg afzuigmotoren naar onze webshop. Wij leveren de meeste Rosenberg afzuigmotoren uit voorraad. 

Stroom meten

Meet de asperge van de motor bij vol vermogen , dus na de installatie. Een afzuigmotor heeft een minimaal en een maximaal ampère. Zit het gemeten ampère tussen de minimum en maximum waarde dan betekent het dat de motor niet word overbelast en mooi in zijn grafiek draait. Komt deze waarde boven het maximum dan betekent het dat de motor te weinig weerstand ondervindt en word de elektromotor elektrisch overbelast met alle gevolgen van dien. U kunt de overbelasting oplossen door bijvoorbeeld de weerstand op te krikken door middel van een regelklep of een plaat in de aanzuig- of afvoerbuis te plaatsen. Hiermee kan dan de weerstand vergroot worden. Komt de gemeten waarde onder het minimum dan betekent dit dat de motor te veel druk ondervindt. De afzuigmotor wordt dan mechanisch overbelast waardoor de afzuiging dan ook niet optimaal zal functioneren. Hou rekening mee met luchttoevoer. Waar afgezogen wordt dient ook te worden toegevoerd. Wij berekenen graag voor u de balans.

spanning meter

Om een elektrische spanning te meten heb je een spanningsmeter (V-meter) nodig.
Een spanningsmeter (V-meter) moet parallel worden aangesloten. Een spanningsmeter heeft een oneindig hoge weerstand (Rvoltmeter = ∞ Ω). Spanning over R.

Stroom meter

Om de elektrische stroom te meten heb je een stroommeter (A-meter) nodig.
Deze meter telt het aantal elektronen dat door de draad loopt. Een stroommeter (A-meter) moet in serie worden aangesloten.
Een stroommeter heeft nagenoeg geen weerstand (Rstroommeter = 0 Ω)

Stroom door R.

 

Afzuigmotor overbelast?

Bij zowel mechanisch- als elektrische overbelasting zal de elektromotor oververhit raken met als gevolg dat de lagers gaan sluiten en de koperwikkelring gelijkmatig zal gaan smelten. Dit is te herkennen aan het koperdraad dat in zijn geheel donkergekleurd raakt. In dit geval vervalt dan de garantie. Bij goede installatie zit er afhankelijk van het type motor 1 jaar garantie op de afzuigmotoren. Onderhoud van de elektromotor is dan een vereiste op aanspraak te kunnen doen op de garantie.

 

Een Rosenberg afzuigmotor kopen

Wilt u een afzuigmotor kopen? U bestelt uw afzuigmotormotor eenvoudig via onze website. Heeft u nog vragen over onze producten neemt u dan contact met ons op! U kunt ons bereiken via info@medtrading.nl of 0418561153  Wij zijn 7 dagen per week telefonisch bereikbaar van 09:00 tot 21:00 uur. Ook voor storingen!