Gecertificeerde Ontgeuringsinstallatie

Vraag vrijblijvend een offerte aan en laat u deskundig adviseren op het gebied van geurreductie en geluidreductie. De buitendienst medewerkers van Medtrading beschikken over veel ervaring op het gebied van ventilatiesystemen en geurreductiesystemen. Met jarenlange ervaring op dit gebied bent u bij Medtrading aan het juiste adres voor een totaaloplossing. 

Afvoerpijp of doelmatige ontgeuringsinstallatie

Het bedrijf heeft bij oprichting of wijziging van zijn activiteit de keuze uit:

 • een afvoerpijp 2 meter bovendaks binnen 25 meter

  Als het gebouw (of een gedeelte van het gebouw) zich binnen 25 meter bevind, moet gekeken worden naar het hoogste punt van het gebouw. Dit geldt ook voor het eigen gebouw. Uiteindelijk is het doel het zorgen voor een betere verspreiding. Hiervoor is het hoogste punt van belang.

  Een afvoerpijp van 2 m boven de hoogste daklijn geldt ook als zich binnen een straal van 25 meter rond het bedrijf geen andere gebouwen bevinden. Of een geurgevoelig object zich in de nabijheid van het bedrijf bevindt is bij dit voorschrift niet relevant.

 • een gecertificeerde doelmatige ontgeuringsinstallatie

  Het Activiteitenbesluit noemt voor verschillende activiteiten de mogelijkheid om een doelmatige ontgeuringsinstallatie te plaatsen. Doelmatig houdt in:

  • De installatie vangt de geur-dragende componenten daadwerkelijk af en maskeert de geur niet met andere stoffen.
  • De installatie is geschikt voor die afgasstroom.
  • De dimensionering van de installatie is voldoende, zodat de capaciteit past bij de activiteit.
  • Het bedrijf onderhoudt de installatie op een zodanige wijze dat de installatie goed functioneert.

Dit voorschrift geldt ook als zich binnen een straal van 25 meter rond het bedrijf geen andere gebouwen bevinden. Of een geurgevoelig object zich in de nabijheid van het bedrijf bevindt is bij dit voorschrift niet relevant.

 

Deze eisen gelden niet als het bedrijf zich bevindt op een gezonerd industrieterrein of op een bedrijventerrein met minder dan één gevoelig gebouw per hectare.