Nieuws 

ERP Horeca eisen

Wat gaat er voor u veranderen als horeca ondernemer? De EU Commissie is al jaren bezig om op EU niveau energiebesparing te verhogen en CO2-uitstoot te verlagen. Tot en met 2025 moet de CO2-uitstoot jaarlijks met 233 miljoen ton naar beneden. De EU Commissie heeft daarom nieuwe ErP-richtlijnen opgesteld:

Vanaf 1 januari 2018 gaan de nieuwste ErP-richtlijnen in. Wat gaat er precies veranderen? Wat betekenen de richtlijnen voor uw toekomstige  ventilatieproducten? Wij zetten de belangrijkste vernieuwingen voor u in een overzicht.

Welke nieuwe eisen gelden er? Welke nieuwe regels op toekomstige ventilatieproducten van toepassing zijn, hangt af van het type product. De producten vallen in twee groepen:

- EVE’s, ook wel eenrichtingsventilatie-eenheden, zijn systemen met slechts één ventilator die alleen lucht afzuigt of toevoert. Een voorbeeld daarvan is een Rosenberg dakventilator

- TVE’s, ofwel tweerichtingsventilatie-eenheden, zijn systemen met twee ventilators die zowel lucht afzuigen als toevoeren. Een voorbeeld daarvan is een Rosenberg suprabox. De nieuwe regels voor TVE’s gelden alleen voor ventilatie-units met een capaciteit boven de 250 m3/h (luchtbehandelingsboxen)

 

Richtlijnen voor EVE’s:

✔ De minimale efficiëntie van de ventilators van EVE’s wordt iets hoger ten opzichte van 2016.

✔ Het maximale interne specifieke ventilatorvermogen voor EVE’s gaat iets omlaag ten opzichte van 2016.

✔ EVE’s die over een filter beschikken, moeten zijn voorzien van een filterindicatie: een waarschuwingssignaal dat aangeeft wanneer de filter vuil is en aan vervanging toe is. (de luchtbehandelingskasten kunnen wij uitrusten met een filterbewaking)

 

Richtlijnen voor TVE’s

✔ Alle TVE’s moeten beschikken over een warmteterugwin-systeem (WTW) dat voorzien is van een bypass om zomer- en nachtventilatie mogelijk te maken.

✔ Het minimale thermische rendement bij WTW met een twincoil-systeem moet 68% bedragen.

Heeft u vragen over de EHP 2018 richtlijnen , neemt gerust contact met ons op via het contactformulier